16. állomás: A jó hír mindenkié

76. Saul találkozik Jézussal

Saul találkozik Jézussal
„Ki vagy, Uram?” Az így válaszolt: „Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. Apostolok Cselekedetei 9,5

Apostolok Cselekedetei 9,1-12

Saul pedig az Úr tanítványai elleni fenyegetéstől és öldökléstől lihegve elment a főpaphoz, és leveleket kért tőle Damaszkuszba a zsinagógákhoz, hogy ha talál olyanokat, akik az Úr útjának hívei, akár férfiakat, akár nőket, megkötözve vihesse azokat Jeruzsálembe. Útközben azonban, amikor éppen Damaszkuszhoz közeledett, hirtelen mennyei fény villant fel körülötte, és amint a földre esett, hallotta, hogy egy hang így szólt hozzá: „Saul, Saul, miért üldözöl engem?” Ő pedig megkérdezte: „Ki vagy, Uram?” Az így válaszolt: „Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. De kelj fel, menj be a városba, és ott megmondják neked, mit kell tenned.” A vele utazó férfiak pedig szótlanul álltak, mert hallották ugyan a hangot, de senkit sem láttak. Saul pedig felkelt a földről, és kinyitotta szemét, de egyáltalán nem látott. Ezért kézen fogva vezették be Damaszkuszba, és ott három napig nem látott, nem evett, és nem ivott. Volt Damaszkuszban egy tanítvány, név szerint Anániás. Az Úr megszólította őt látomásban: „Anániás!” Ő így válaszolt: „Íme, itt vagyok, Uram.” Az Úr pedig így szólt hozzá: „Kelj fel, menj el abba az utcába, amelyet Egyenes utcának hívnak, és keresd meg Júdás házában Sault, akit Tarzuszinak neveznek: mert íme, imádkozik, és látomásban látja, hogy egy Anániás nevű férfi jön be hozzá, és ráteszi a kezét, hogy lásson.”

Beszélgessetek!

Abigail és anyukája, Lori együtt olvasták ezt a bibliai történetet.

Abigail 8 éves, szeret olvasni, érdekli a művészet és a zene.

Abigail ezt kérdezte: Miért nem beszél Isten velünk most úgy, mint akkor régen tette?

„Ez egy nagyon jó és nehéz kérdés. – válaszolta Lori. Néha azt hisszük, hogy könnyebben meghallanánk Isten hangját, ha a fülünkkel hallható lenne. De annak ellenére, hogy Isten csodákat tett a népe szeme láttára, és velük volt, sokaknak így is nehéz volt hinniük Benne. Úgy gondolom, hogy Isten nagyon sokféleképpen beszél hozzánk. Lehet, hogy nem hallhatóan, hogy nagyobb legyen a hitünk. Személyes kapcsolatban kell lenned Vele, hogy tudd, tényleg Ő szólt-e hozzád. Tud ’szólni’ a szíveden keresztül (a Szentlelken keresztül), a Biblián és más keresztyéneken keresztül, akik ismernek téged, ismerik Istent és az Ő Igéjét.“

Te mit mondanál?

Oszd meg másokkal, milyen kérdéseid támadtak a Bibliai Kalandtúra olvasása során, és milyen válaszokat találtál rájuk!! Ha nem találtál választ, írj nekünk az info@szentirasszovetseg.net emailcímre, és igyekszünk válaszolni!