9. állomás: Énekek és mondások

42. Kérlek, bocsáss meg!

Kérlek, bocsáss meg!
Vidámíts meg újra szabadításoddal, támogass, hogy lelkem készséges legyen... Zsoltárok 51,14

Zsoltárok 51,1-15

A karmesternek: Dávid zsoltára, abból az időből, mikor nála járt Nátán próféta, mert bement Dávid Betsabéhoz. Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hűtlenségemet nagy irgalmaddal! Teljesen mosd le rólam bűnömet, és vétkemtől tisztíts meg engem! Mert tudom, hogy hűtlen voltam, és vétkem mindig előttem van. Egyedül ellened vétkeztem, azt tettem, amit rossznak látsz. Ezért igazad van, ha szólsz, és jogos az ítéleted. Lásd, én bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem. Te pedig a szívben levő igazságot kedveled, és a bölcsesség titkaira tanítasz engem. Tisztíts meg izsóppal, és tiszta leszek, moss meg engem, és fehérebb leszek, mint a hó. Engedd, hogy vidámságot és örömöt halljak, és megújuljanak tagjaim, amelyeket összetörtél. Rejtsd el orcádat vétkeim elől, töröld el minden bűnömet! Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! Ne vess el orcád elől, szent lelkedet ne vedd el tőlem! Vidámíts meg újra szabadításoddal, támogass, hogy lelkem készséges legyen, hogy taníthassam utaidra a hűtleneket, és a vétkesek megtérjenek hozzád.

Beszélgessetek!

Sam és az anyukája, Wendy együtt
olvasták ezt a bibliai történetet.

Sam 9 éves, és szeret focizni.

Sam ezt mondta: Nem nagyon
értem, miről van itt szó – arról,
hogy kérjünk Jézustól bocsánatot?

Sam és Wendy egy régebbi bibliafordítást használtak, ezért először is Sam rákérdezett néhány szó jelentésére.
Sam: „Mit jelent az, hogy ’álnokságaim’?“
Wendy: „Ugyanazt, mint az, hogy ’bűneim’, vagyis Isten elleni rossz cselekedeteim.“
Sam: „És az, hogy ’vétkeim’?“
Wendy: „Ez is azt jelenti, hogy bűneim.“
Sam: „Szóval folyton csak azt ismételgeti, hogy ’bocsásd meg a bűneimet’?“
Wendy: „Pontosan!“
Sam: „Nem nagyon értem, miről van itt szó - arról, hogy kérjünk Jézustól bocsánatot?"
Wendy: „Dávid itt Istentől kéri, hogy bocsásson meg neki. Ez még Jézus ideje előtt történt, de Isten már akkor is megbocsátó Isten volt. Dávid is tudta ezt, ahogy azt is, hogy csak Isten törölheti el az összes bűnét, ezért kérte az Ő bocsánatát. És Dávid azzal is tisztában volt, hogy Isten ezt nem pusztán miattunk teszi, hanem mert kegyelmes. Isten ma is kegyelmes; folyamatosan keres minket, és helyre akarja állítani a Vele való kapcsolatunkat. Amikor Jézus meghalt és feltámadt, Isten ezzel megfizette a végső árat, hogy soha többé ne szakadjunk el tőle.“

Te mit mondanál?

Oszd meg másokkal, milyen kérdéseid támadtak a Bibliai Kalandtúra olvasása során, és milyen válaszokat találtál rájuk!! Ha nem találtál választ, írj nekünk az info@szentirasszovetseg.net emailcímre, és igyekszünk válaszolni!