12. állomás: Ezt mondta Jézus

57. Hogyan imádkozzunk?

Hogyan imádkozzunk?
„Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, Máté 6,9

Máté 6.5-15

„Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked.” „Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle.” „Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.” „Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.”

Beszélgessetek!

Dylan és anyukája, Naomi együtt
olvasták el ezt a bibliai történetet.

Dylan 7 éves, szereti a kocsikat, a
focit és a lego játékot.

Dylan azt kérdezte: miért kell imádkoznunk?

Naomi így felelt: „Szerinted miért kell imádkoznunk?“

Dylan elgondolkozott, majd ezt mondta: „Azért, hogy Isten megjutalmazzon, és keresztyének lehessünk?“

Naomi így magyarázta el neki: „Nos, Isten valóban meg fog jutalmazni minket a Mennyben az itteni életünkért. De nem szabad elfelejtetünk, hogy sosem tudnánk elég jó életet élni ahhoz, hogy kiérdemeljük, hogy Istennel legyünk a Mennyben. Épp ezért mentett meg minket azzal, hogy Jézus meghalt értünk a kereszten – így nem kell megbüntetnie minket a rossz cselekedeteinkért. Amikor imádkozunk, Istennel beszélgetünk, és ez által jobban megismerjük Őt, és a segítségét kérjük az itteni életünkben és a körülöttünk levő emberek számára. Tehát az imádság közelebb visz minket Istenhez, hogy boldogabbak lehessünk Vele, és az itteni életünket is jobbá teszi.“

Te mit mondanál?

Oszd meg másokkal, milyen kérdéseid támadtak a Bibliai Kalandtúra olvasása során, és milyen válaszokat találtál rájuk!! Ha nem találtál választ, írj nekünk az info@szentirasszovetseg.net emailcímre, és igyekszünk válaszolni!