17. állomás: Istenhez tartozni

83. Isten fegyverzete

Isten fegyverzete
Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Efezus 6,10

Efezus 6,10-17

Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.

Beszélgessetek!

Micah és az apukája, Marc együtt olvasták el ezt a bibliai történetet.

A 7 éves Micah nagyon szeret focizni és biciklizni.

Micah ezt kérdezte: Micsoda igazából az Isten fegyverzete a való életben?

Marc ezt válaszolta: „Pál nem egy olyan fegyverzetről beszél, amit meg tudsz érinteni vagy fizikailag fel tudsz venni. Olyan dolgokról beszél, amiket a lelkünkben tehetünk (a lelkünkkel kerülünk Istennel kapcsolatba), ami segít nekünk a láthatatlan ellenség ellen harcolni, aki mindig készen áll megtámadni minket. Ezek olyan dolgok, amiket ha megteszünk, segítenek, hogy Isten erejére és védelmére tudjunk támaszkodni, amikor a támadás érkezik. Az igazságszeretet öve azt jelenti, hogy ragaszkodni kell ahhoz az igazsághoz, amit Isten adott nekünk. Például: Istené a hatalom és Isten hatalmasabb, mint a Sátán. Ha felvesszük ezt az 'övet' az mindig emlékeztetni fog erre az igazságra. Gyakran eszünkbe fog jutni, és eszerint fogunk élni. A harc például ezt jelentheti: a Sátán megtámad egy hazugsággal, és azt állítja, hogy több mindenednek kellene lennie ahhoz, hogy boldog légy (sokszor nem is kell ezzel megtámadnia, hanem a bűnös természetünk ragaszkodik ehhez). Az igazság ezzel szemben az, hogy elégedettek lehetünk azzal, amink van, és közben bízhatunk Istenben, hogy meg fogja adni, amire szükségünk van (Filippi 4,12; Máté 6,25-34). Emlékeztessük magunkat az igazságra, és kérjük Istent, hogy kösse ezt az igazságot a lelkünkre (mint egy övet). Aztán hozzunk döntéseket ennek fényében, például, hogy ne kérjünk újabb pár cipőt, mikor sok cipőnk van már egyébként is. Úgyhogy ne felejtsd el felvenni Isten fegyverzetét! Ez az élet csatája megvívásának a legjobb módja!“

Te mit mondanál?

Oszd meg másokkal, milyen kérdéseid támadtak a Bibliai Kalandtúra olvasása során, és milyen válaszokat találtál rájuk!! Ha nem találtál választ, írj nekünk az info@szentirasszovetseg.net emailcímre, és igyekszünk válaszolni!