17. állomás: Istenhez tartozni

85. Ne add fel!

Úgy látod, hogy kemény dolgok vannak az életedben?

Bízol-e Istenben, hogy Ő segíteni fog? Eldöntötted már, hogy Istent követed, akár jó, akár rossz dolgok jönnek?

Ha valami rosszra fordul, akkor mit teszel? Emlékszel olyan esetre amikor feladtad? Emlékszel olyan esetre, amikor bíztál Istenben?
Ne add fel!
...most viszont megbékéltetett emberi testében, halála által, hogy mint szenteket, hibátlanokat és feddhetetleneket állítson majd színe elé. Kolossé 1,22

Ez történt eddig…

Pál örült neki, hogy Kolosséban is volt gyülekezet, de biztos volt benne, hogy olyan tanítókat is hallgattak, aki hozzátettek (hamis) dolgokat a Jézusról szóló üzenethez. Ez összezavarta a friss hívőket, és Pál megpróbálta a figyelmüket a jó irányba visszaterelni, azaz Istenre, a Teremtőre és Jézusra, mindenki megváltójára.

Kolossé 1,21-23a

Titeket is, akik egykor Istentől elidegenedtek, és ellenséges gondolkozásúak voltatok gonosz cselekedeteitek miatt, most viszont megbékéltetett emberi testében, halála által, hogy mint szenteket, hibátlanokat és feddhetetleneket állítson majd színe elé. Ha ugyan megmaradtok a hitben szilárdan és egyenesen, el nem tántorodva az evangélium reménységétől, amelyet hallottatok...

Mi történt ezután?

Pál, a Jézusról szóló jó hír hirdetésének szenteli az életét, és arra emlékezteti olvasóit, hogy barátságuk Jézussal kritikusan fontos. Töltsenek időt más keresztyénekkel, olvassák Isten szavát, énekeljenek Neki, és ezek segítenek majd abban, hogy hitük növekedjen.
A hitük miatt fog megváltozni, ahogyan élik az életüket. A jó cselekedeteik pedig a Jézussal való kapcsolatuk gyümölcsei lesznek.

Gondold végig!

Válaszoljatok együtt a Bibliai Kalandtúra 108. oldalán található kérdésekre.

Tudtad?

Kolossé Ez a város a mai Törökországtól nyugatra volt található.

Pál üzenete Pál nem volt még a Kolossébeli gyülekezetben, de hallotta, hogy hamis tanításokat követnek; úgyhogy azért írt, hogy elmagyarázza nekik, csak arra van szükségük, hogy higgyenek Jézusban.

Időpont Pál valószínűleg időszámításunk szerint a korai 60-as években írta ezt a levelet, amíg a római börtönben volt.

 

Próbáld ki!

A legtöbb embernek, még azoknak is, akik mindennél jobban szeretik Istent, problémájuk van néha az imádkozással és a Biblia olvasással. Akárhogy is, csak ne add fel!
Ha néha nehéznek találod, itt van néhány ötlet, ami segíthet:
• Kérd Istent imádságban, hogy emlékeztessen arra, hogy olvasd az Ő Szavát. Amikor ezt megteszi, engedelmeskedj – olvasd a Bibliát, vagy imádkozz, amilyen hamar csak lehet!
• Olyan helyre tedd a Bibliát, ahol látod – valahova, ami teljesen magától értetődő, mint például az ágyad mellé vagy az iskolatáskádba!
• Legyen egy naptárad vagy naplód, amiben egy nagy pipával jelölöd azokat a napokat, amikor olvastad a Bibliát!
• Beszélgess Túravezetőddel arról, hogy hogyan szoktatok Bibliát olvasni és imádkozni.(Ha nincs Túravezetőd, akkor beszélj valakivel otthon, a gyülekezetedben vagy a suliban, - keress valakit, aki tud neked segíteni!)
• Kérj meg valakit otthon, hogy olvasson együtt Bibliát veled minden nap!

Ha elfelejtenéd vagy kimaradna egy olvasás vagy ima, ne aggódj, és ne hidd azt, hogy nem éri meg megpróbálni! Isten akkor is szeret, és a Biblia akkor is Isten Szava – MINDIG megéri olvasni. Kérd meg Istent, hogy beszéljen veled – és kezd újra!