11. állomás: Jézus, Isten Fia

53. Jó hír!

Jó hír!
Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat. Lukács 2,14

Lukács 2,8-20

Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: „Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban.” És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” Miután elmentek tőlük az angyalok a mennybe, a pásztorok így szóltak egymáshoz: „Menjünk el egészen Betlehemig, és nézzük meg: hogyan is történt mindaz, amiről üzent nekünk az Úr.” Elmentek tehát sietve, és megtalálták Máriát, Józsefet, és a jászolban fekvő kisgyermeket. Amikor meglátták, elmondták azt az üzenetet, amelyet erről a kisgyermekről kaptak, és mindenki, aki hallotta, elcsodálkozott azon, amit a pásztorok mondtak nekik. Mária pedig mindezeket a dolgokat megőrizte, és forgatta a szívében. A pásztorok pedig visszatértek, dicsőítve és magasztalva az Istent mindazért, amit pontosan úgy hallottak és láttak, ahogyan ő megüzente nekik.

Beszélgessetek!

Keziah és szülei, Alison és Peter
együtt olvasták el ezt a bibliai
történetet.
A 7 éves Keziah-nak mindenféle kérdése volt a pásztorok és angyalok történetéről.

Keziah azt szerette volna tudni: mi az a „dicsőség”?

Alison és Peter így válaszolt: "A dicsőség egy olyan szó, amelyet arra használnak, hogy leírják Isten nagyságát. Amikor Isten dicsősége megmutatkozott az angyalok körül, ez bizonyította, hogy az üzenet, amit átadtak, valóban Istentől érkezett, illetve, hogy Jézus valóban Isten Fia.

Te mit mondanál?

Oszd meg másokkal, milyen kérdéseid támadtak a Bibliai Kalandtúra olvasása során, és milyen válaszokat találtál rájuk!! Ha nem találtál választ, írj nekünk az info@szentirasszovetseg.net emailcímre, és igyekszünk válaszolni!