Túravezetés

16. állomás: A jó hír mindenkié

MAGYARÁZD MEG: a kérdéseket, amik feljönnek ezen az állomáson

Hogyan vezet minket Isten? Isten különös módokon vezette Pált. Látomásai voltak, melyekben emberek és angyalok jelentek meg neki – és az is szokatlan, ahogyan megóvta attól, hogy egy bizonyos irányba menjenek.

A keresztyéneknek fontos, hogy Isten útmutatását kövessék, de nem mindig könnyű biztosra menni, hogy mit is szeretne tőlünk Isten. Rendkívüli lenne, ha megjelenne nekünk látomásban az, hogy pontosan mit kell tennünk.

Viszont van néhány dolog, ami segíthet megtudni mindannyiunknak, hogy milyen Isten vezetése:
• Amit teszünk, annak összhangban kell lennie Isten Igéjével. Ha valamiről a Biblia egyértelműen azt állítja, hogy az rossz, akkor Isten biztosan nem vezet minket arra.
• Minél közelebb vagyunk Istenhez, (beszélgetünk Vele, hallgatjuk Őt minden nap és azok társaságát keressük, akik szeretik Őt), annál inkább tudni fogjuk, mit szeretne, hogy tegyünk.
• Néha tudjuk, hogy mi a helyes, és imádkozunk érte. Aztán történik valami, ami megakadályoz minket abban, hogy megtegyük. Ez lehet Isten vezetése is, és gyakran azt jelenti, hogy valami mást, valami jobbat szán nekünk. Valószínűleg Pállal is ez történt, amikor a Lélek megakadályozta, hogy egy bizonyos irányba induljon el.