18. állomás: Isten szerint élni

89. Isten Szava

Isten Szava
hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. 2Timóteus 3,17

2Timóteus 3,10-17

Te azonban követőjévé lettél az én tanításomnak, életmódomnak, szándékomnak, hitemnek, türelmemnek, szeretetemnek, állhatatosságomnak, üldöztetéseimnek, szenvedéseimnek, amelyek Antiókhiában, Ikóniumban, Lisztrában értek. Milyen üldöztetéseket viseltem el, és mindegyikből megszabadított az Úr! De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják. A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

Beszélgessetek!

Rebekah, Abigail és édesanyjuk, Michelle együtt olvasták el ezt a
bibliai történetet.
Rebekah és Abigail 11 éves ikrek, és
mindketten szeretnek focizni.

Rebekah ezt kérdezte: Pál miért pont Timóteushoz írta a levelét, hiszen választhatott volna egy másik férfit vagy nőt is a környezetéből?

Abigail pedig ezt kérdezte: Miért írt Pál levelet Timóteusnak, amikor személyesen is elmehetett volna hozzá megbeszélni a dolgokat?

Michelle így válaszolt Rebekah-nak: „Pál azért Timóteusnak ír, mert őt tanítja és képzi a szolgálatra.“

Michelle így felelt Abigail-nak: „Pál írásban akarta rögzíteni gondolatait. Emellett az utazás akkoriban sokkal nehézkesebb volt, nem volt egyszerű találkozniuk. Azért is akarta, hogy mindez le legyen írva, hogy egy nap Timóteus majd továbbadhassa Pál tanítását.“

Te mit mondanál?

Oszd meg másokkal, milyen kérdéseid támadtak a Bibliai Kalandtúra olvasása során, és milyen válaszokat találtál rájuk!! Ha nem találtál választ, írj nekünk az info@szentirasszovetseg.net emailcímre, és igyekszünk válaszolni!