Túravezetés

16. állomás: A jó hír mindenkié

KAPCSOLÓDJ: Beszélgess Istennel!

Az ősgyülekezet növekedésének fő eszköze az volt, hogy Isten férfiakat és nőket küldött ki, hogy beszéljenek mindenkinek Jézusról. Sokan az ő követőivé váltak, de az akkori misszionáriusoknak sok nehézséggel és veszéllyel kellett szembenézniük. Néha az életük is veszélyben forgott. A világ sok részén ma is ugyanolyan veszélyes hirdetni az Evangéliumot.

Beszélgessünk a gyermekkel arról, hogyan tudtok imádkozni azokért az emberekért, akik Jézus hírét viszik el más embereknek a világban. Ha a gyülekezetünk támogat misszionáriusokat, próbáljunk meg részleteket megtudni erről, és fotókat szerezni. Vagy szerezzünk információt egy keresztyén segélyszervezettől vagy alapítványtól.Ne feledkezzünk meg arról se, hogy a Szentírás Szövetség is a világ több, mint 130 országában van jelen. A munkájukkal kapcsolatban többet is megtudhatsz ezen a weboldalon keresztül: www.su-international.org/ (angol nyelven)

Imádkozzunk Isten védelméért azoknak az életében, akiket így megismertünk. Kérjük a Szentlelket, hogy töltse be őket, és készítse fel őket a szolgálatukra. Bátorítsuk a gyermeket, hogy tartsa a fotójukat vagy a nevüket az ágya mellett, és imádkozzon értük minden nap.

A gyerekek szeretnek valamit csinálni, miközben imádkoznak, úgyhogy készüljünk fel valami gyakorlati dologgal.